Wednesday, 5 September 2012

Hari Raya Ke-3

Assalamualaikum

Ya saya macam teruja berblog??? ahaks...ok betul, saya ngaku, cerita raya sampai hari raya ke-3....nak buat camne kan dah saya memang camgini sekarang....'cerita saya' kan?

Raya ke-3 nak gi mana eak? macam nak gi umah cikgu Normah sebab semalam tak dapat pegi kan, jadi nyer saya sms lagi bertanyakan sama ada dia ada di rumah atau tidak? umah die ngan umah saya sebenarnyer dekat aje, belakang umah saya aja tapi susah no nak jumpe maklumlah dah masing masing kerja jauh sorang utara sorang selatan...raya ajer lah boleh jumpenyer .....(nostalgia lama, she is my bestfriend...)tapi die takde agi kat umah, gi beraya....jadinyer apa plan eak?

memandangkan dah tertaip ayat nostalgia ni meh saya tunjukkan gambar nostalgia lama...

En.Din sebenarnyer nak tunjukkan sungai kat Iman, jadi saya tunjukkan satu tempat yang agak popular dulu di Kampung saya, Jeti Bot Penambang Kg Peramu....
Dulu tempat ni meriah, ramai org, tapi sekarang sunyi dah takde org ....ada jugaklah org tapi sorang dua duk lalu lalang jalan jalan ajer atau duk memancing kat jeti tu....


Tempat ni lah org kg Peramu tunggu bot penambang untuk ke Bandar Kuantan, dulu dulu nak gi Bandar jln sungai ni lah yang paling dekat berbanding jalan darat amik masa lebih kurang 30 minit kot...rindu tempat ni dan rindu jugak ngan Feri Peramu.....
dah okey lah tak banyak lah saya nak citer tempat ni tanpa Feri Peramu....jom kite gi jalan kt Megamall lah pulak, dekat ajer dah ada jambatan ni 5 minit ajer dah sampai bandar...


En. Din cakap die nak cari buku...OOOOOOO ulat buku rupanyer En.Din ni.....ok saya suggest kat En.Din gi kat Megamall sebab kat situ ada gak kedai buku jadi kami berempat kiranye banyak berhari raya di Bandar Kuantan mengira mall yang ada di Kuantan....
tu soleh yang kaki togel tu tengah pilih buku jugak....

lepas tu kami berempat makan M'D, hari raya org makan rendang ni makan m'd......

Bukan saya yang suapkan soleh camgini, die yang buat sendiri.....

Lapor no nampak soleh makan....

Yang ni pun sama lapor no nampak, Opsss....lagi sekali ya En.Din tanpa permission gambar tampal kat sini....


With Pak Ronald ngek ngok....


Sebenarnyer kami cuba untuk tidak mempraktikan makan M'd tapi susah no lah....

Penat, soleh nak rehat jap sambil massage OK dok? (mama cakap OK ajer sebab ni kan ' Cerita ' mama punyer.......)

So AWESOME with new shoes ....ahaks ...raya ke-3 baru beli .......okey ler tu....(bukan pakai duit raya Iman tau pakai duit personal mama....)

Lepas makan, lepas jalan jalan kami balik lah...sebab lepas ni nak gi  makan roti puri  umah Pak Saudara saya umah Ayoh Teh pulak...

Perhhh...roti puri mak teh saya buat best giler....setiap hari raya mesti ada punyer lah roti puri dan sate 'homemade' yang besau besau ....terima kasih lah makteh sayang tahun depan nak agi boleh?

With Mok Nah, Me, Mak Saya lah sebelah saya...dan Mak teh....

Ni hah gambor satenyer dah nak habis semua baru nak amik gambor, biasa lah saya dah nampak makanan yang enak-enak hilang kewarasan dan kesopanan sekejap....sekejap ajer lah!

Letakkan gambar i yang diedit disini dengan arifah dan iman

Dengan Aisah kat belakang, apasal duk belakang? poyolah aisah ni !

No comments:

Post a Comment