Sunday, 2 September 2012

Cerita Hari Raya ...

Assalamualaikum...

Gambar hari raya yang .....tak macam suasana hari raya?

Dengan adik ipar sharifah nurul asyikin, comel dan baik hati sungguh budak ni!

Mak Mertua saya masak best-best dan banyak-banyak, semua adik beradik en. Din balik .....hari raya kali pertama tanpa bapa mertua yang pergi kembali ke Rahmatullah bulan 5 lepas..

Tak sempatlah nak amik gambar juadah hari raya yang pertama yang amat meriah, sebab aper tak sempat ? sebab saya kalau dah ngadap makanan saya hanya concentrate pada makananan sahaja, lontong, rendang dan paling best sate ler....

sate mane gambar sate ????...

Iman ni pagi-pagi dah dipakaikan baju melayu sama juga ngan soleh, nak kata pagi sangat siap takdelah sangat sebab sibuk kan pagi pagi, En.Din habis solat hari raya baru semua boleh beres siapkan anak-anak....dah cantik semua pakai baju raya ingat nak amik gambar suasana hari raya tapi iman pulak die cakap die nak buang air kecik dan pastu pulak die dah taknak pakai dah baju melayu, baru berapa minit ajer die pakai baju melayu...die cakap seluar die dah basah kene die air buang kecik die, sebenarnyer die interested nak pakai baju SPIDERMAN! OH geram tul budak ni ....soleh pulak awal-awal dah tido camne nak amik gambar ni.....bukan selalu tau boleh amik gambar sama sama hari raya....dah tu bergambar ngan en.Din ajer lah...amik gambar sendiri sendiri....



lepas solat zohor kami sekeluarga berangkat pulang ke Kampung Ku....Kampung Peramu, di Kuantan...OTW balik dalam kete amik gambar jap ngan soleh yang baru bangun tido dan sempat jugaklah saya SMS adik saya Aisah atau Arifah bagitau suruh simpan nasi minyak hujan panas yang kakak ipar saya buat supaya tidak habis .......ahaks..

Dah sampai depan umah tengok banyak kete lah pulak, jadinyer kami beraya umah Maksu Pah yang sebelah umah saya iaitu umah makcik En.Din..tapi Maksu pulak takdok umoh tinggal Pok Sulloh ajer yang tinggal,( oit dah tukar cakap peramu bila dah sampai kg )

to be continue....


No comments:

Post a Comment