Tuesday, 4 September 2012

Cerita Hari Raya Ke-2

Assalamualaikum..

Ok, sekarang saya sambung cerita hari raya yang ke-2, pagi-pagi saya, en.Din dan anak-anak dah bersiap nak beraya kat umah Su Pah, memandangkan semalam kami datang mereka takde so pagi ni kami nak gi raya awal-awal.....
Kami memang langkah kanan kuar umah, Alhamdulillah sampai umah Su Pah dah siap hidang NASI MINYAK wei.... senyum lebor ler gue makan nasi minyak lagi....

ni namanyer ketupat palas atau tupat pulut org peramu panggil...kat Johor maner ade? kan?kali ni sebelum makan saya mesti memastikan saya amik gambor makanan dulu sebelum makan!baru best sket nak citer kat blog....

Nasi Minyak saya makan kat umah Su Pah, lauk gulai ayam , biasa org pantai timur ni makan nasi minyak ngan gulai, ada juge ngan ayam masak merah, acar tak jumpe Su Pah lambat kuarkan saya santap dulu nasi minyak....

saya suke duk kat dapur umah Su Pah sambil menikmati pemandangan rumput-rumput segar yang bersih dah kemas sokmo dipotong oleh Pok Sulloh...sejuk mata nengok, umah yang coklat tu umah mak saya lah tu....

Gambar ni iman suruh snap kan, die suruh amik gambar ayam, die tak pernah tengok ayam hidup kat Pasir Gudang, die selalu tengok ayam dalam pinggan ajer...ahaks....
Gambar ni pun iman yang suruh jugak amik kan dengan bunga api sengengam kat tangan, ngan gaya gaya gitu die pose ....

Lepas beraya umah makcik En.Din kami beraya umah makcik saya pulak umah MokNah, lepas tu  ingat nak gi beraya umah mybf, Cikgu Normah...sms tanye die kat ane, die cakap die dah  kuar berhari raya...jadinyer kami sekeluarga plan nak gi berhari raya di Bandar Kuantan ajer....
saya kenalkan adik kesayangan saya yang comel dan over cerdik! Moksu Adawiyah....kecik kecik gini pandai marhaban wei, 2 tahun dah pandai nyanyi marhaban....baby yang takdok rambut anak saya si soleh! (soleh ni besar nanti confirm cerdik orgnyer ahaks...amin..)

with En.Din, ampun ya En. Din tanpa permission .....

Berhari raya di ECM dan singgah makan openshop di RasaMas....tapi kene bayau tau openshop ni bukan macam openhouse makan free....



To be continue.....

No comments:

Post a Comment