Tuesday, 25 September 2012

Akhirnya....

Assalamualaikum...

Salam untuk semua...untuk yang mereka sudi membaca cerita-cerita saya....lama tak nampak saya kan? saya duk bertapa jap untuk mencari cerita-cerita untuk diceritakan disini dan terima kasih kepada anda kerana masih sudi menyinggah di blog tak seberapa ni... apa nak nak citer kali ni ialah saya nak cerita tentang barang yang saya admire-admire selama ni....sejak dah berumahtangga ni, barang- barang pun mestilah berkaitan dengan barang -barang rumahtangga kan, kan? ( angguklah sket tanda sokongan kepada saya...)

Barang ni sebelum ni saya biasa nampak kat majalah majalah dekorasi...rasa terpaut dihati untuk memiliki barang ni..tapi kat mana saya nak beli alah ni eak? pada suatu hari tahun lepas, saya dan en. din adalah berjalan jalan di Angsana Johor Bahru...parking kereta pulak kebetulan nun di tingkat atas sekali...jarang kami datang Angsana ni, dalam setahun adalah 2 kali kotnyer....lepas parking masuk Angsana hati ku terpakau dengan keidahan bunga-bunga tiruan yang digubah indah dalam pasu pasu yang grand grand belaka....oh! saya suka kedai ni...ape nama kedai tu? ROMANTIKA....nama dah romantika mestilah banyak bunga kan, kan?

Saya jelajah lah seluruh kedai tersebut....wah cantik-cantik i tell u barang-barang kat kedai ni, tapi yang tak minat bunga ni ....tak yah masuklah....buang masa i tell u ...ahaks... Dan saya suka sangat adalah mende yang saya admire-admirekan selama ni ada kat sini....tapi sedih sungguh saya sebab ape? sebab nyer saya tak cukup duit nak beli alah ni....mak ai ko ni imey.....harga macam tu pun ko tak leh nak beli, tapi serius i tell u ....masa tu saya memang takde duit nak pakai duit En.Din kan, takut-takut En.Din pun kering jugak koceknyer hahahahaha...(sememangnyer saya ni sedikit kesenggalan mengatakan yang suami i ni kocek kering) so takpelah bukan rezeki saya kotnyer untuk beli alah tu buat masa sekarang, nantikan saya ada duit saya datang lagi ke sini untuk membeli alah tersebut.....

Dipendekan cerita lah, kang taip panjang panjang mengarutlah pulak jadi cerita nyer ....bulan lepas gi Kipmarthome kat Masai , saya nampak ada kedai Romantika lah kat sini, ape lagi gue masuk terus lah kat kedai tersebut dan cari barang yang saya admire kan itu...takde lah.....sedey :(.....tapi saya tidak berputus asa, saya tanye cashier ke salesgirls ke entah ape lah jawatan die kat situ, saya tanye alah yang saya nak ada tak jual kat sini...die kata ada...kat hujung saya nun.... dan saya pergilah cari dan jumpe lah akhir nyer.....tapi... tak beli lagi jugak...sebab duit nyer tak bawak banyak, ada kat bank tak bajet pun nak beli ape ape kat kipmarthome tu...hahahah ko ni imey pelbagai dugaan tul nak dapatkan alah ni....tapi saya pasti dengan penuh kepastian mende alah tu akan saya beli jugak akhir nanti sebab bukan jauh mane pun tempat tu.... penatlah dah saya menaip nak menceritakan alah ni...meh lah saya tunjuk alah tu hahahahah.....



Ni hah die piring bertingkat harganyer RM 29.90 tapi tak termasuk harga kuih muih dalam piring tu...



comel dok? comel dok? haahahahah (biarlah saya syok sendiri dengan cerita saya) lepas pakai alah ni baru kita tau baik buruk pakai sesuatu mende ni, susah payah nak dapat susah payah juga saya nak gunakanya.......nak buat piring ni bertingkat kene ada skru baru boleh jadi...pakainyer sekejap aje pastu nak mencucinya pulak kena tanggalkan pulak skru nya...adoi ai.......padan lah awak beli alah mende tu......

No comments:

Post a Comment