Saturday, 4 August 2012

Tugasan pertama menjadi ahli persatuan....

Assalamualaikum...

Semalam kat PIS mengadakan gotong royong buat bubur lambuk anjuran puspanita, memandangkan saye dah rasmi jadi ahlinyer rasenyer tak salah kirenyer saye citer serba sedikit tentang aktiviti puspanita di Politeknik Ibrahim Sultan (PIS) .......

saye macam biasalah tanpa rela kene paksa tanpa rela hati dipertanggungjawabkan oleh ibu, bukan ibu sebenar tapi gelaran untuk pn.Salmah untuk jadi ajk AGIHAN bubur lambuk untuk staf admin sahaje, hari ni isi borang, hari ni bayar pendaftaran dan hari ni jugak dah kene jadi ajk! Ok ape....keje kene ikhlas imey....terutama keje keje kebajikan!saye ingatkan untuk saye sendiri....

Ok saye memang standby untuk amik gambor untuk paparan di blog ni....meh lah tengok same same....


SaYa sampai kat tempat rewang dlm kul 2.45 ptg, bubur lambuk dah siap masak dan dalam proses pembungkusan, tu zalina ngan kak Ai ngah sibuk membungkus bubur labuk

Ni rupa bubur lambuk dah siap masak, berbeza ngan bubur lambuk kat kg.Peramu, kalau kat kg saye banyak letak sayur pucuk paku..



ni jijah comel ngan kak linda, ajk agihan gak mcm saye, diaorg rajin sket daripada saye bab agih2 ni
Hajah suzanah saye yg tudung biru tu tengah tunjuk skill membungkus, pn Asmah berape bintang nak kasi eak?(hehehehe.....acah je....)


Eh! Dah siap untuk diagihkan.....ni semua utk staf PIS....terima kasih lah kat semua org yang bertungkus lumus, membanting tulang untuk bagi bubur lambuk kat kitaorg di PIS....

Ni antara org penting dalam pembikinan bubur lambuk, yg tudung merah tu kak aina, pastu en khairul nazry ngan en khir....die org berdua ni ahli puspanita gak ke?? oh...takpe...yg pasti time kasih kat anda berdua sudi membantu kami...tanpa anda berdua susah kami nak buat keje keje berat ni......tq..


Oh, ni pun antara org2 penting....kalau tak de diaorg mungkin saye yg kene cuci periuk, time kasih kak....


Oh....name ku.....saye suke saye suke...tak sangka ada tertera namaku.....(ajk agihan....)


Saye yg poyo nak gi mengagih bubur lambuk ye, bye.....


Nak juge gamkan gambor sendiri kat sini.....


P/s : ibu dan kak ha ku sayang...semperna bulan baik hari baik ku mohon ampun dan maaf....bubur lambuk berempah saye tak bg kat anda berdua kerane saye SLOW dlm tugasan pertama.....sori....

No comments:

Post a Comment