Monday, 13 August 2012

Ada beza ke antara kehendak dan keperluan?

Assalamualaikum

Macam macam fikir....fikir macam mana nak bezakan antara kehendak dan keperluan....saya tahu beza antara kehendak dan keperluan tapi bagi saya, bagi saya dan bagi saya semua tu sama jer lah! Mengapa lah saya ni macam senggal seket sekarang ni eh????

Makin dah nak raya ni makin ler banyok benor lah duit hambe mengalir dengan sepantasnyer padahal biskut biskut raya yang berpuluh puluh ringgit saye tak order, baju raya yang beratus ratus ringgit pun saya tak beli kasut sebaneka belum berganti lagi tapi KENAPALAH!!!!!! making kureng duit dalam bank ni......TOLONGLAH!!!!!!(jgn cakap tak berkat eh!!! sekeh kang!)

Duit bonus pung dah takdok doh.....WAAAAA!!!...ni sebab saya samakan antara KEPERLUAN DAN KEHENDAK...gi lah kursus puluh puluh kursus bab KEWANGAN PERIBADI ni tapi saya memang tak geti nak jage kewangan sendiri....kesian minah ni!!!!

Ikutkan hati yang tamak dan 'tak ukur baju di badan sendiri ni' rasa tiap tiap hari masa rehat ajer saye nak gi kuar dari ofis untuk ke tempat tempat jualan untuk perabih duit, semua nak beli nak itu nak ini saya rase macam gaji saye dalam RM10,000.00 jer sebulan tapi kalau gaji banyak tu pun saya rasa tak cukup selagi saya tak praktikan ape kehendak dan keperluan!!!!

Cubalah imey, awak mesti boleh praktikan nyer ! CHAIYOK ! saya boleh! mesti boleh! semua kehendak tu adalah maianan duniawi semata-mata imey.....

comel jer kartun kat atas ni cari kat google image...


No comments:

Post a Comment