Wednesday, 29 October 2014

Lamanyer tak bercerita .....

Bismillah....

Lamanya tak bercerita disini.....sebabnya tak ingat password! hahahahaha @#$%^*?.....

Nanti makcik bercerita lagi okey ; )

Wednesday, 13 March 2013

baby baru saya....



comel comel comel but not me tapi ini baby very very comel dan tapi juge bukan anak saya tapi my friend nani punye baby ....saya pun macam rasa nak jer baby pompuan tapi.....sakit nak beranak masih menghantui saya.....takut nak beranak lagi ...

Wednesday, 10 October 2012

Kami di Danga Bay....

Assalamualaikum.... .
 Kami ke Danga Bay dah lama dah tapi takpelah ye kalau saya meng update kan sekarang....
sebenarnya kami ni anak beranak nak ke JPO tapi en.Din tak jumpe lah JPO Nyer....hahaha...nak bakik ajer kan rugi pulak duit minyak jadi senang citer kami ke Danga Bay ler...
Kami main 2 game ajer kat sana...naik keretapi ngan naik kuda....macam funfair pun yer...nak gi legoland tak mampulah pulak tiket sampi beratus ratus ringgit...nak kene kumpul duit masuk tabung sehingga setahun baru boleh masuk lego...ahaks...
soleh ni pakai baju sama jer gi jalan jalan....mama tak beli baju banyak banyak ker kat adik soleh ni?

Monday, 8 October 2012

Lagi kami di Kuantan...

Assalamualaikum....

 suka benar kami ke Kuantan kan? hehehe almaklumlah....hujan hujan emas di negeri org hujan batu dinegeri sendiri....betul tak?ahaks kalau salah tolong betulkan boleh??
sama jer soleh ngan upin. .. Di Kuantan parade ada ekspo buku Islam, En Din sukalah tuew....saya pun tumpang cuci matalah sekali...
en.Din belikan saya buku ni...die suka buku ni tapi dia belikan untuk isteri die ahaks...

Wednesday, 26 September 2012

Baby Ahmad Adam Syukri...

Assalamualaikum...

Tak tahulah saya nak mulakan macam mana, saya terbaca salah satu blog  sorang hamba Allah ni, dan terbaca kisah Ahmad Adam Syukri...tak perasaan pulak saya yang cerita baby ni ada kuar dalam suratkhabar atau memang saya ni kurang baca surat khabar...berat mata memandang berat bahu memikul penderitaan yang dilalui ....luluh ajer hati ni, apatah lagi saya ni seorang  ibu....

Terima kasih banyak-banyak pada sahabat saya di ofis sudi sama menderma untuk baby Ahmad Adam Syukri walau tak banyak tapi keprihatinan dan sumbangan anda semua amat saya hargai...I LOVE u to all my friends....


Sama-sama kita panjatkan doa kepada Allah semoga baby Ahmad Adam Syukri  sembuh dan sihat seperti baby-baby yang lain, Amin ....

Tuesday, 25 September 2012

Akhirnya....

Assalamualaikum...

Salam untuk semua...untuk yang mereka sudi membaca cerita-cerita saya....lama tak nampak saya kan? saya duk bertapa jap untuk mencari cerita-cerita untuk diceritakan disini dan terima kasih kepada anda kerana masih sudi menyinggah di blog tak seberapa ni... apa nak nak citer kali ni ialah saya nak cerita tentang barang yang saya admire-admire selama ni....sejak dah berumahtangga ni, barang- barang pun mestilah berkaitan dengan barang -barang rumahtangga kan, kan? ( angguklah sket tanda sokongan kepada saya...)

Barang ni sebelum ni saya biasa nampak kat majalah majalah dekorasi...rasa terpaut dihati untuk memiliki barang ni..tapi kat mana saya nak beli alah ni eak? pada suatu hari tahun lepas, saya dan en. din adalah berjalan jalan di Angsana Johor Bahru...parking kereta pulak kebetulan nun di tingkat atas sekali...jarang kami datang Angsana ni, dalam setahun adalah 2 kali kotnyer....lepas parking masuk Angsana hati ku terpakau dengan keidahan bunga-bunga tiruan yang digubah indah dalam pasu pasu yang grand grand belaka....oh! saya suka kedai ni...ape nama kedai tu? ROMANTIKA....nama dah romantika mestilah banyak bunga kan, kan?

Saya jelajah lah seluruh kedai tersebut....wah cantik-cantik i tell u barang-barang kat kedai ni, tapi yang tak minat bunga ni ....tak yah masuklah....buang masa i tell u ...ahaks... Dan saya suka sangat adalah mende yang saya admire-admirekan selama ni ada kat sini....tapi sedih sungguh saya sebab ape? sebab nyer saya tak cukup duit nak beli alah ni....mak ai ko ni imey.....harga macam tu pun ko tak leh nak beli, tapi serius i tell u ....masa tu saya memang takde duit nak pakai duit En.Din kan, takut-takut En.Din pun kering jugak koceknyer hahahahaha...(sememangnyer saya ni sedikit kesenggalan mengatakan yang suami i ni kocek kering) so takpelah bukan rezeki saya kotnyer untuk beli alah tu buat masa sekarang, nantikan saya ada duit saya datang lagi ke sini untuk membeli alah tersebut.....

Dipendekan cerita lah, kang taip panjang panjang mengarutlah pulak jadi cerita nyer ....bulan lepas gi Kipmarthome kat Masai , saya nampak ada kedai Romantika lah kat sini, ape lagi gue masuk terus lah kat kedai tersebut dan cari barang yang saya admire kan itu...takde lah.....sedey :(.....tapi saya tidak berputus asa, saya tanye cashier ke salesgirls ke entah ape lah jawatan die kat situ, saya tanye alah yang saya nak ada tak jual kat sini...die kata ada...kat hujung saya nun.... dan saya pergilah cari dan jumpe lah akhir nyer.....tapi... tak beli lagi jugak...sebab duit nyer tak bawak banyak, ada kat bank tak bajet pun nak beli ape ape kat kipmarthome tu...hahahah ko ni imey pelbagai dugaan tul nak dapatkan alah ni....tapi saya pasti dengan penuh kepastian mende alah tu akan saya beli jugak akhir nanti sebab bukan jauh mane pun tempat tu.... penatlah dah saya menaip nak menceritakan alah ni...meh lah saya tunjuk alah tu hahahahah.....



Ni hah die piring bertingkat harganyer RM 29.90 tapi tak termasuk harga kuih muih dalam piring tu...



comel dok? comel dok? haahahahah (biarlah saya syok sendiri dengan cerita saya) lepas pakai alah ni baru kita tau baik buruk pakai sesuatu mende ni, susah payah nak dapat susah payah juga saya nak gunakanya.......nak buat piring ni bertingkat kene ada skru baru boleh jadi...pakainyer sekejap aje pastu nak mencucinya pulak kena tanggalkan pulak skru nya...adoi ai.......padan lah awak beli alah mende tu......

Friday, 7 September 2012

Saya antara org yang bertuah hari ni....

Assalamualaikum.....

Saya hari ni adalah org yang bertuah....hahahahaha(biar saya ketawa sorang2 aje ok....)
al kisahnyer....tengahari gi Majlis Marhaban di unit Perpustakaan PIS....habis Bermarhaban, charles KU, memberikan sedikit ucapan dan surprise utk tetamu yg datang.....ada lucky draw katanyer....ahaks.....'silalah check kat goodies kau org ye, ada no bertuah dari no 1 sampai no 8 , (lebih kurang macam tu lah dialognyer....)
saya pun checklah kat goodiesnyer, takdepun kat dalam dan saya check kat bawah goodies......ahaksssss........hahahaha.......nasib baik saya tak guling-guling kat lantai library depan org ramai, no.6 beb, gua menang lucky draw no.6.....sukalah tuew......menyampah!walau tak no 1 2 3 4 5 no 6 ok lah tu....Alhamdulillah.......tq lah staf2 library......wat susah susah ajer....ahaks....


senyum sampai ke telinga tapi tak nampak telinga kan sebab pakai tudung dapat no bertuah ..huawawawawa.....ngok ngek  mak org ni!

Bunga ngan bunga rampai ni dalam goodies...

Yaaa....ini dia barang yang saya dapat .....